Salvia Hidrolat smilja 100 ml

Proizvođač: Salvia
Model: vs-90e6d62fb4
Dostupnost: 150

Hidrolati se koriste kao tonici i mogu se direktno nanositi na kožu bez straha od iritacije. Nastaje destilacijom biljnog materijala, a zbog svog sastava još se naziva i cvjetnom vodicom.

75.00 HRK
-+

Salvia Hidrolat smilja 100 ml

Hidrolat smilja posebno se preporučuje za tretiranje suhe, zrele, osjetljive i umorne kože, na koju ima posebno dobar učinak jer poboljšava krvotok i pomaže u samoj obnovi kože. Osim toga, hidrolat je odličan za smirivanje raznih kožnih iritacija, upala kože, zacjeljivanje ožiljaka i ogrebotina te za zacjeljivanje edema i hematoma.

Hidrolat možete koristiti i u kozmetičke svrhe. Idealan je kao tonik za čišćenje lica ili zamjena za hidratantnu kremu, a zbog svog umirujućeg djelovanja odličan je i kao tonik za kožu nakon brijanja. Hidrolat vlaži i hrani suhu, osjetljivu i oštećenu kožu, zbog čega se koristi i za smirivanje opeklina od sunca i općenito opekotina.

Hidrolat od smilja ne olakšava samo tegobe na koži, već i ostale tjelesne tegobe.

Izuzetno je djelotvoran kod:

-olakšavanja i suzbijanja upala zubnog mesa, pa čak i težih slučajeva gingivitisa

-raznih stadija paradentoze, od povlačenja zubnog mesa do krvarenja i klimanja zubi

-grlobolje

-smanjenja raznih oteklina

-detoksikacije i čišćenja jetre

-općenitog čišćenja organizma

Hidrolat je kondenzirana vodena para koja u svakoj svojoj kapljici sadrži otopljene biljne komponente i molekule eteričnog ulja. Nastaje destilacijom biljnog materijala, a zbog svog sastava  još se naziva i cvjetnom vodicom. Ova djelotvorna tekućina izdvaja se specifičnim okusom, mirisom, kemijskim sastavom te jakim terapeutskim svojstvima.

Hidrolati se koriste kao tonici i mogu se direktno nanositi na kožu bez straha od iritacije. Zbog svog sastava mogu se čak uzimati i oralno (grgljati ili piti ako se razrijede s vodom) jer su blaži od eteričnih ulja, što je njihova glavna prednost. Mogu se koristiti i kao vodena baza u kozmetici (pri izradi krema, sapuna i slično), u kulinarstvu i kuharstvu.


Povezani artikli